WELKOM in CAMBODJA

 
 TAKEO
 
Takeo
Kaart van Takeo
Takeo Hotels
Angkor Borei
Phnom Da
Phnom Chiso
Phnom Ta Mao Zoo
Tonlé Bati
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid
 

TAKEO


Takeo (betekent letterlijk in het Khmer "kristallen grootvader") is een provincie in het zuidwesten van Cambodja. Takeo grenst aan de provincies Kampot naar het westen, Kampong Speu in het noordwesten en Kandal in het noorden en oosten.
De zuidelijke grens is de internationale grens met Vietnam. De provinciale hoofdstad, ook genoemd Takeo, is een kleine stad met een inwonersaantal van 40.000. Takeo wordt vaak aangeduid als de "wieg van de Khmer-beschaving". De stad is een relaxte plek en bezit een aantal natuurlijke en door de mens gemaakte schoonheden. 
De natuurlijke schoonheid is in de schilderachtige rivier en het merengebied dat aan een gezellig stadspark grenst. Het laaggelegen gebied beslaat een groot deel van de provincie. het lijkt alsof in het omliggende landschap ontzettend veel water ligt, vooral in het regenseizoen. De door de mens gemaakte schoonheden zijn een reeks van kanalen en waterwegen die dwars door het omliggende platteland liggen en lang gelden zijn gemaakt. de waterwegen verbinden steden, dorpen, rivieren met Vietnam.

De zeer kleine provinciehoofdstad Takeo kan vrij gemakkelijk in een half uur te voet verkend worden. De stad is gescheiden van de veel drukkere weg NH3. Takeo voelt aan als een vergeten, Cambodjaanse provinciehoofdstad.
De stad grenst gedeeltelijk aan de rivier, die ten oosten van de stad stroomt, richting naar Vietnam. Hoewel het ooit een bruisende kleine havenstad was, waarbij de legale of  illegale goederen uit Vietnam werden aangevoerd door een kanaal, is het tegenwoordig veel gemakkelijker en goedkoper de goederen over de weg te vervoeren. Het verlaten van het havengebied is een schaduw van wat het vroeger was. Buiten het havengebied, liggen er een enkele koloniale villa's verspreid door de stad.

In de omgeving van Takeo ligt Angkor Borei. Dit plaatsje is met Takeo verbonden door een rivier. Hier is het hart van de Funan Rijk, dat door de Cambodjanen "de wieg van de Khmer-beschaving" wordt genoemd. Deze archeologische plaats is ouder dan Angkor. Het Funan rijk had namelijk zijn hoogtijdagen tussen de 1e en 6e eeuw en strekte zich uit over een heel groot gebied, van Zuid-Vietnam door Thailand, naar beneden door Maleisië en in Indonesië. In die tijd werden vet, zilver en zijde verhandeld, want dat was in overvloed in het koninkrijk.

De meer recente geschiedenis wordt vertroebeld door Ta Mok, geboren in 1924 te Takeo en hij staat bekend als de 'Butcher' en was een prominent figuur in het Pol Pot regime.
Na de omverwerping van het regime in 1979 bleef Ta Mok een krachtige figuur met regelen van de verdediging van het noordelijke deel van het Rode Khmer gebied. Hij bleef dat tot 1999 en was één van de laatste  vooraanstaande leden van de Rode Khmer. In februari 2002 werd hij beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid, maar hij overleed in juli 2006 in een militair hospitaal, voordat  het tot een eventuele vervolging zou kunnen komen.

De provincieTakeo zit vol met andere interessante bezienswaardigheden en bevinden zich op korte afstand van elkaar. Ze liggen ook nog op korte afstand van Phnom Penh en ze zijn bereikbaar over een goede weg.  Daardoor zijn het allemaal geweldige dagtochten, die je vanuit Phnom penh kunt ondernemen. Enkele bezienswaardigheden kunnen op één dag gecombineerd worden.
Als je een beetje meer tijd wil doorbrengen in Takeo, of een avondje van de stad en alle bezienswaardigheden wil genieten, zijn er gezellige gueathouses om te verblijven met uitzicht op de rivier en merengebied.

Takeo's economie bestaat voornamelijk uit akkerbouw, visserij, rijst en fruit. Vooral de huishoudens op het platteland zijn afhankelijk van de landbouw en de bijbehorende handel.

 


 

WELCOME
to the Kingdom of
CAMBODIA


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------