WELKOM in CAMBODJA

 
 NATIONALE PARKEN
 
Cardamom Mountains
Ream National Park
Dieren in Cambodja
Mekong Rivier
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid

 

Ream
National Park

Het Ream Park ligt op zo'n 17 kilometer verwijderd van Sihanoukville. Bij de ingang van het park vindt u links het rangerstation. Het is één van de zeven Nationale Parken.
In het rangerstation kun je terecht voor safari, een tochtje over de rivieren, langs mangroves of een tochtje over de Golf van Thailand. Je ziet dan vele vogels, kleinere zoogdieren en watervalletjes.
Ook is een bezoek aan de Boeddhistische tempel "Wat Ream" een bezoekje waard.
In 1993 werd Ream aangewezen tot een nationaal park. Sindsdien heeft het park een zeldzame prestatie geleverd. Met dank aan de waakzame en integere rangers.
Ze slaagden er in om de meeste de mangroven, het wild en de stranden in oorspronkelijke bestaan te behouden. De 200 inwoners werden niet elders gevestigd (zoals bijv. in Thailand), maar mochten er blijven wonen en hun visvangst voortzetten. Geen nieuwe inwoners werden toegestaan en zo wordt het ecosysteem in orde gehouden.
De Cambodjaanse marine heeft een basis in Ream, en de mariniers kunnen onverwacht opduiken in het park. Gewoonlijk doen ze niet meer dan het bereiden van een lunch.
Het park heeft veel gezichten. Van mangrovebossen tot watervallen, die van berghellingen naar beneden storten. Uiteraard zijn er ook prachtige stranden en het lijkt dat er nog nooit iemand een voetafdruk heeft achter gelaten.
Er leven hier mee dan 200 vogelsoorten, waaronder reigers en kraanvogels. Er zijn pythons en king cobra's. Dus kijk uit op de wandelpaden!


Hoewel er overvloed van tours naar het nationale park zijn die door reisbureaus worden aangeboden, is het gemakkelijk om er zelf te komen: door een motor te huren of door motor-taxi-rijders.
Er zijn 35 rangers in het Ream nationale park werkzaam, waarvan enkele Engels spreken. Je kunt ze gemakkelijk inhuren voor zo'n 3 dollar per uur.
Trektochten naar de meditation mountain en de Keng Kong waterval zijn erg geliefd in het park. Een andere leuke tocht is een boottocht langs de mangrove van de Prek Toeuk Sap rivier. Bij deelname van 1-5 personen kost dit 35 US (7 pp.)
De zoetwater rivier Prek Toeuk Sap is zout in het droge seizoen, aangezien het zeewater dan landinwaarts stroomt en het is zoet tijdens het regenseizoen. Het is niet ongewoon, dat je dan vliegende vissen en dolfijnen in de rivier kunt zien.
Tours om dolfijnen te bekijken kosten 55 dollar per boot en is mogelijk van november tot maart.

Contact Info
Ranger Station:
012 875 096
012 215 759

Prek Toeuk Sap rivier
 

61 prachtige bounty eilanden in een azuur-blauwe zee!
<klik>

 

De mooie stranden van Sihanoukville
<klik>

 

Ontdek Angkor Wat.
Er zijn vele mooie tempels.
<klik>


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------