WELKOM in CAMBODJA

 
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid- De Markten van Phnom Penh -

De markten van Phnom Penh zijn een spannende en soms opwindende plaatsen om souvenirs te vinden en de lokale bevolking te leren kennen.
Er zijn veel items te vinden op de markten van verse groente, fruit, huishoudelijke artikelen tot kleding en sieraden en alles daar tussenin. Het is heerlijk om de atmosfeer op te snuiven in de doolhof van de kraampjes, die deze markten hebben.
De marktkooplui hebben een grote verscheidenheid aan kraampjes tegen lage lokale prijzen, zodat het de moeite waard is een kijkje te nemen. Was het alleen maar voor een heerlijk hapje.
De markten zijn vroeg in de ochtend open en sluiten vroeg in de avond. Dit zijn ook de beste tijden om de markt te bezoeken, want midden op de dag kan het erg warm worden.


Psar Thmei

Psar Thmei
Ook wel bekend als de Centrale Markt of Nieuwe Markt. De Psar Thmei is misschien wel de beste van de markt van Phnom Penh en is uitgegroeid tot een belangrijke herkenningspunt in de stad. Het geel gekleurde Art Deco gebouw heeft een grote centrale koepelzaal met vier, uitstekende vleugels, waarin ook kraampjes zijn gevestigd.  Het gebouw is niet te missen. De kraampjes bieden een breed scala van gouden en zilveren sieraden tot antiek, elektrische apparaten, kleding, huishoudelijke artikelen en een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. Er bevinden zich ook kraampjes aan de buitenkant van het hoofdgebouw, die vooral fruit, vlees en vis verkopen.

Psar Tuol Tom Pong
Ook wel bekend als de Russische markt. Misschien is dit wel de beste markt in Phnom Penh om souvenirs te kopen. Het heeft een groot aanbod van antiek, zowel echte als nep. Houtsnijwerk, beelden en Boeddha's zijn slechts een klein aanbod van de items die u hier kunt vinden. Populair merkkleding is hier ook te vinden, samen met een grote verscheidenheid aan prachtige zijde en andere stoffen. Een ruime selectie van muziek-CD's, DVD's en computerspelletjes zijn hier ook in overvloed te vinden. Deze markt is ook erg populair bij de toeristen en zeker een bezoek waard.

Psar O Russei
Deze markt zit in een groot nieuw gebouw en biedt honderden kraampjes voor de bezoeker, die op zoek is naar luxe etenswaren, sieraden, toiletartikelen en tweede - hands kleding. Deze markt kan een doolhof zijn. Kijk goed en probeer niet te verdwalen.

Psar Olympic
Een overdekte moderne markt, is de Psar Olympische. Deze bevindt zich vlakbij het Olympisch Stadion, vandaar de naam. Elektronica, fietsonderdelen en kleding zijn onder andere de items, die hier verkocht worden. Net als bij de andere markten in Phnom Penh zijn hier ook kraampjes, waar u een goedkope lekkere snack kunt nuttigen.


Psar Olympic

Psar Chaa
De Psar Chaa is één van de oudste markten van de stad. Hier kunt u terecht voor kleine hapjes, voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en sieraden kraampjes. Dit is een markt voor de lokale bevolking. Er is hier niet zoveel te koop voor de toerist in vergelijking met de andere markten. In de vroege avond zijn hier veel verkoper van hapjes te vinden, vooral langs Street 13. Zij verkopen hun waren aan de lokale bevolking en het kan op dit moment van de dag heel druk zijn. Als u van uw markten houdt en klaar bent voor een echte cultuurschok, dan moet u hier een kijkje nemen.


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------