WELKOM in CAMBODJA

 
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid

Phnom Penh

Phnom Penh tijdens een hevige regenbui.

Phom Penh is de hoofdstad van Cambodja en heeft zo'n 1,5 miljoen inwoners. Het straatbeeld wordt beheerst door grote auto's, bromfietsen en tuk-tuks. Het is een sfeervolle stad met Franse invloeden: het postkantoor, de boulevard, het Franse huis bij het Koninklijk Paleis etc.
De naam van de stad betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Volgens de overlevering zou een Chinese vrouw genaamd Ping (later verbasterd tot Penh) vier Boeddhabeelden hebben gevonden die door de Mekong aangespoeld waren.
Ze wierp hierna een heuvel op waarop ze deze beelden in een tempel plaatste. Deze tempel bestaat nog steeds en is de Wat Phnom Daun Penh (beter bekend als de Wat Phnom of Heuveltempel).

De stad ligt  bij de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier. De rivier de Bassac splitst zich hier van de Mekong af.

Dineren op een boot op de  Mekong


Toerisme is "booming business" in Phnom Penh. Het aantal bezoekers groeit jaarlijks met meer dan 10 procent. De toeristen komen naar Cambodja voor de beroemde tempels van Angkor Wat, maar pakken dan ook een paar dagen mee in Phnom Penh. In januari 2012 steeg het aantal toeristen naar Angkor Wat met zo'n 30%. De stad ligt in het zuidoosten van het land bij de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier. De rivier de Bassac splitst zich hier van de Mekong af.

In Phnom Penh zijn ook nu de gevolgen van het Pol Pot regime nog goed zichtbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek) bezoeken. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken.

Phnom Pneh aan de rivier

De hoogtepunten zijn: het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum en Wat Phnom Hill. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard (Preah Sisowath Quay) te slenteren. De jeugd staat hier en daar te dansen op moderne muziek. U vindt hier tientallen terrasjes met luie stoelen en restaurants.

the boulevard
langs de boulevard met zijn heerlijke stoelen


Cambodja reis naar Phnom Penh

Phnom Penh by night
Dineren - Phnom Penh biedt een groot scala aan lokale en internationale gerechten. Zoals met de omringende landen, biedt de traditionele Cambodjaanse keuken een ruime keuze aan heerlijke rijstgerechten: noodle gerechten, wokgerechten en curry's tegen bodemprijzen.
Laat u vervoeren naar een lokaal eethuis en u kunt een goede maaltijd verwachten voor ongeveer een dollar. De Franse invloed is nog te zien in Phnom Penh aan de vele Franse restaurantjes, die verspreid over de stad liggen. Chinees eten is ook populair, terwijl de moderne ontwikkeling heeft geleid tot pizzeria's, steak huizen en andere internationale gerechten. Sisowath Quay is een goede plek om een ​​aanbod van hoogwaardige restaurants en eetgelegenheden te vinden.

Nightlife- Er is geen tekort aan nachtleven in Phnom Penh met veel shows, bars en clubs. Als u wat cultureels wilt doen, kunt u naar een Wajang schaduwspel op SovannaPhum of een film bekijken in het Meta House.
Er zijn bars in overvloed langs de rivier voor een biertje of een cocktail, terwijl de minder gerenommeerde etablissementen op straat 104 en straat 136 openblijven tot in de vroege uurtjes.


 

 

Cambodja Reizen
Shinta Travel

 


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------