WELKOM in CAMBODJA

 
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 TonlÚ Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid

- Naga's -

Zevenkoppige draak
Zevenkoppige draak

Naga's kom je Cambodja veel tegen. Ze beschermen tempels, bruggen en steden. Wie naar Angkor Wat gaat, zal ze regelmatig zien. Ook het nationaal monument in Phnom Penh is rijkelijk versierd met naga's.

Naga's zijn bovennatuurlijke wezens in het boeddhisme en het hindoe´sme die vaak de verschijning van een slang of draak aannemen. Buiten het Boeddhisme en het Hindoe´sme worden Naga's ook wel als een fabeldier beschouwd.

Naga's zijn afkomstig uit India en werden door het boeddhisme meegebracht naar Cambodja en het Verre Oosten. Ook be´nvloedde de naga de Chinese draak. Soms zijn naga's half mens en half slang.

De natuurlijke vorm van Naga's is die van een grote oerslang. Ze hebben echter de kracht om hun lichaam (tijdelijk) een andere vorm aan te laten nemen, en kunnen daardoor in verschillende gedaanten voorkomen: Draak, waterdraak, als veelkoppige draak, mens, half slang en half mens of mens met slangen groeiend uit het hoofd.

De naga's bezitten volgens het hindoe´sme een goddelijke parel van kennis. Naga's kunnen goed- of kwaadaardig zijn en geven je robijnen als je ze voor je wint, maar hun gif is dodelijk. Naga's worden gemakkelijk boos en hun adem en oogblik kunnen dodelijk zijn.

Naga's nemen vaak de functie van bewaker op zich. In Cambodja bewaken naga's de poorten van heilige oorden. Op platforms rond Asvattha bomen wordt hun beeltenis gelegd; het zou de menselijke vruchtbaarheid bevorderen. Ze bewaken ook vaak heilige relikwieen van de Boeddha of zijn discipelen.

Er worden twee klassen naga's onderscheiden: land-naga's en water-naga's. De land-naga's worden soms ook wel 'verborgen naga's' genoemd en bewaken schatten en hebben verschillende ondergrondse steden.

Naga's van het water leven in bronnen, rivieren en meren. Ze hebben paleizen op de zeebodem, vervaardigd uit de meest kostbare metalen en edelstenen. Waternaga's vormen wolken en geven regen, maar verwoesten het land met overstromingen als ze kwaad zijn.

Een zevenkoppige naga bij de ingang van Angkor Wat
Angkor Wat

Huizen op 6-meter hoge palen langs het TonlÚ Sap Meer <klik>

 

KBAL CHHAY een prachtige waterval  bij Sihanoukville <klik>

 

61 prachtige bounty eilanden in een azuur-blauwe zee!
<klik>

WELCOME
to the Kingdom of
CAMBODIA

Vertel een vriend(in) over deze site:


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------