WELKOM in CAMBODJA

 
 KRATIE
 
de stad
Hotels, Guesthouses
Irrawaddy Dolfijn
Kaart van de provincie
100 Column Pagode
Chruoy Rey
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid

KRATIE

The town

Kratie is een provincie van Cambodja en ligt in het oosten van het land. Het heeft weinig inwoners en meesten wonen dan ook langs de rivier, de Mekong. Het leven speelt zich dan ook af langs de Mekong, de rest van de provincie is  jungle en heel dun bevolkt.  De provinciehoofdstad heeft dezelfde naam als de provincie: Kratie en ligt dan ook aan de oever van de machtige Mekong, die van het noorden tot het zuiden door de provincie stroomt.

Het riviergebied rond de stad Kratie is de thuisbasis van een groep van zeldzame zoetwater Irrawaddy dolfijnen, welke met uitsterven bedreigd wordt. Gelukkig is het jagen op deze dolfijnen verboden. Daarom zijn de dolfijnen de belangrijkste toeristische attractie van de provincie en de stad. De rivier heeft ook honderden groene eilanden, en draaikolken in de rivier, die ook het aantrekken van enkele toeristen. Kratie is een slaperige stad, maar schilderachtig met zandbanken en de grote eilanden voor de deur en bochten in de rivier. In tegenstelling tot in vele steden rond Cambodja, waren de oorlogsjaren vrij vriendelijk voor de Franse architectuur en de wegen, althans in de stad zelf.


irrawaddy dolfijn

Er zijn een aantal mooi ogende huizen uit de Franse koloniale tijd, maar ook huizen, die in de Khmer-stijl zijn gebouwd.  Daardoor ademt de stad Kratie  een aangename.
U zult ook een levendige markt ontdekken, waar kikkers verkocht worden om gevild te worden (en ze proberen te ontsnappen door de gaten in de netten). Voor de lokale bevolking is het eten van kikkers net zo normaal als het eten van vers gegrilde maïs cakejes.
De zeldzame zoetwater Irrawaddy dolfijnen hebben hun thuisbasis in de Mekong rivier, net ten noorden van Kratie. Er zijn slechts zo'n 120 overgebleven en zijn zeer zeker een bezoek waard. Of u nu een reis maakt langs de plaatsjes langs de rivier, of een rondreis maakt door de provincie, Kratie is een leuke plaats en zeker de moeite waard om er één of twee nachten door te brengen.

In Kratie is langs de rivier een prachtige boulevard met tientallen eetstalletjes en drankkraampjes. Hierdoor is het in de late namiddag en in de avonds een mooie plek om te relaxen en te kijken naar de mensen die op de boulevard paraderen. Er zijn ook een paar grote betonnen wandelpaden langs de rivier. Dit pad is dus een geweldige plek om te wandelen of te joggen. Vergeet niet te genieten van de spectaculaire zonsondergang over de Mekong!


Langs de Mekong

Kratie provincie heeft een grootte van 11.094 vierkante kilometer groot. Hiervan is 83% bos, landbouwgrond 8% en rood land 0,5% in Snoul district.
De provincie is gelegen in het oosten van het land en grenst in het noorden met Stueng Treng, naar het Oosten met Mondulkiri, in het westen met Kampong Thom en naar het zuiden met Kampong Cham.
De provincie bestaat voornamelijk uit dik bebost gebied. De bombardementen van de zuiveringen in 1970-1975 kunt u hier nog zien, zoals grote kraters in het landschap, die nu gevuld zijn met water.
U kunt hier ook het typische platteland vinden van Cambodja: rijstvelden en andere landbouwplantages.
De provincie beschikt over de grootste rivier (de Mekong) van het land (ca. 140 km lengte) met zijn kleine stroomversnellingen en bedreigde Irrawaddy dolfijnen.


Stokbrood kopen 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------