WELKOM in CAMBODJA

 
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid
 

Killing Fields
Lees ook: Pol Pot; Graf van Pol Pot; de Rode Khmer; het Tuol Sleng Museum

de massagraven
Elke kuil is een massagraf

Over het geďsoleerde regime van Pol Pot (lees deze bladzijde) was aanvankelijk niets bekend, maar na verloop van tijd werd het voor de buitenwereld duidelijk wat er in Cambodja gebeurde. Tijdens het bewind van deze dictator Pol Pot werden meer dan een miljoen mensen vermoord.
In Cambodja werden zo'n 400 velden gevonden, waar meerdere massagraven zijn. Ze liggen verspreid door het land. Deze moordvelden noemen we de "Killing Fields". 
Eén van die velden is wereldberoemd, omdat deze vlak bij Phnom Penh ligt. Het is Choeung Ek en ligt in een boomgaard. Ten tijde van het Rode Khmer bewind was dit gedeelte een moerachtig gebied.
Gevangenen van Tuol Sleng Gevangenis (S 21) werden per truck hier naar toe gebracht en vermoord. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren of bij ouderen door hun hoofden met de achterkant van geweren in te slaan. Ook doodbloeden werd veel toegepast.
In totaal zijn in Choeung Ek 8985 lijken opgegraven. De meeste schedels bevinden zich nog hier.

Als je aankomt bij de massagraven moet je entree betalen. Daarna loop je naar het monument. Hierin bevinden zich veel schedels.
Als je verder loop zien je een grasveld met bomen erin. er zijn kuilen in het grasveld. Dit zijn de massagraven. Hier en daar steekt nog een lapje stof uit de grond. We zien bordjes bij de graven: 389 of 427. Dit zijn het aantal slachtoffers, die in deze kuil gevonden zijn.
We zien een overdekt massagraf met ernaast een boom: "killing tree against which executioners beat children". Tegen deze boom werden de kleine kinderen met hun hoofdjes doodgeslagen.

Killing tree.

We lopen over paadjes. Hier en daar zien we iets wit door de grond heen. We schrikken, want dit zijn menselijk botjes!!!
Toen de botten, schedels uit de massagraven werden opgegraven en weggebracht, vielen de kleine botjes van handen en voeten op de grond. Het kostte teveel tijd om deze op te rapen.
Men koos er voor, om over de paden grond te gooien om zodoende de botjes te bedekken. Maar.... in de regentijd kan het behoorlijk regenen en de grond spoelde weg........

Verzamelen

Je realiseert je na het bezoek aan het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields van Choeung Ek, wat er zich moet hebben afgespeeld ten tijde van Pol Pot.
Mensen wisten niet eens, waarom ze gevangen werden genomen. Ze werden gemarteld en geslagen. Vervolgens  werden ze met truck afgevoerd en vermoord.
In deze periode (1975-1979) werden er door de Rode Khmer 1.700.000 mensen vermoord van de eigen bevolking. Daarna heeft de Rode Khmer zich nog 20 jaar staande kunnen houden in de jungle bij de grens met Thailand.
In april 1998 stierf Pol Pot onder verdachte omstandigheden (zelfmoord?).
Helaas kon hij niet berecht worden.

Botjes op de grond.
Menselijke botjes op het pad

Killing Field

Lees over Pol Pot

Lees over het graf van Pol Pot in Anlong Veng!

Lees over genocide van Pol Pot

Lees over het "Tuol Sleng" Museum (Genocide Museum)

 

WELCOME
to the Kingdom of
CAMBODIA

 

Combodja Reizen
Shinta Travel

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------