WELKOM in CAMBODJA

 
 Kampot & Kep
 
Kampot - de stad
Markt en Restaurants
Kampot Peper
Kampot Zeezout
Kampot - plattegrond
Kampot Hotels
Kep
Kep Crab Market
Kep Dierentuin
Kep Plattegrond
Kep Hotels
Phnom Sar Sear
Bokor Hill Station
Bokor Hill Gerenoveerd
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlť Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid

Kampot

Kampot bij de grote rotonde

Deze schilderachtige provincie ligt in het Zuidwesten van het land. Het heeft een tachtig kilometers kuststrook met de Golf van Thailand. De provinciehoofdstad is Kampot en ligt dichtbij de Elephant Mountains en het Bokor Hill Station. Vergeleken met het overvolle Sihanoukville zult u hier rust en bijna geen toeristen vinden. De meeste bezoekers komen voor de oude Franse koloniale gebouwen, Bokor Hill Station, de stranden en het kleine eiland Kep. De provincie Kampot is ook beroemd voor de durian vruchten (ook: kokosnoot, mango, enz.), zijn zeezout en natuurlijk de beroemde peper van Kampot. Het speciale frisse klimaat, de vruchtbare grond van Kampot en de ervaring van verschillende generaties van peper-landbouwers maken deze peper uniek en wordt wereldwijd geŽxporteerd naar de betere restaurants.

De straten van Kampot

De kleine stad Kampot aan de rivier Tuk Chhou ligt 5 km verwijderd van de zee. De visserij en de landbouw zijn de belangrijkste activiteiten; durians en meloenen groeien er in overvloed. In het zuiden van de stad is een grote stoffige rotonde met drie hotels, die er rondom zijn gebouwd: Phnom Kieu, Phnom Kamchay, en Tuk Chhou. Elk heeft zijn eigen restaurants; Tuk Chhou biedt een belabberde nachtclub aan. Ook aan de rotonde is het restaurant Prachummith, dat dichtbij het restaurant Amar ligt. In het zuiden van de stad, dichtbij de rivier is GPO-gebouw. Dat is het telecommunicatie gebouw. Anderhalve kilometer naar het noorden ligt de centrale markt met veel voedsel stalletjes. Al het transport is geconcentreerd bij de markt: motoren, taxiís, vrachtwagens en bussen. Het station ligt het verder noordelijk, maar dit is niet meer gebruikt.

Er is bijna niets interessants in Kampot, behalve door de stad te dwalen. De bouwvallige Franse gebouwen en winkelvoorzijden te bekijken. Je kan 35 km. verder naar Kep gaan dat een leuk strand heeft en vissersrestaurantjes. Verschillende goede guesthouses, voor elk wat wils (van $150 tot $10). Vanuit Kep kan je een trip maken naar Rabbit Island met zijn ongerepte stranden, je kan er ook overnachten. In Kep zelf kan je fietsen of brommertjes huren om de omgeving te verkennen of een mooie wandeling op de heuvel maken. Kampong Tran heeft mooie grotten.

Je kunt Kampot per vliegtuig vanuit Phnom Penh bereiken. De frequentie laat te wensen over. Per auto bereik je Kampot in vijf uur vanuit Phnom Penh, maar deze gaat over een hobbelige weg met een prachtig uitzicht op de natuur.
Vanuit Phnom Penh rijden er ongeveer 4 bussen per dag naar Kampot. De rit duurt ongeveer 4 uur met een tussenstop van een 1/2 uur waar je iets kan eten of drinken.

De zoutvelden bij Kampot

 

 

WELCOME
to the Kingdom of
CAMBODIA


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------