WELKOM in CAMBODJA

 
 De Eilanden
 
Koh Kong
Koh Rong
Koh Rong Samloem
Song Saa Eilanden
Koh Pos
Koh Russei
Koh Sdach
Koh Sdach Verslag
Koh Takiev
Koh Tang
Koh Thmei
Koh Tonsay
Koh Totang
Kaart met de Eilanden
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid

 

De Cambodjaanse Eilanden


Het Cambodjaanse woord voor eiland is 'Koh'. De zuidkust van Cambodja is een hotspot van eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. In totaal liggen er voor de kust ongeveer  61 tropische eilanden in de turkooizen wateren van de Golf van Thailand.
De meeste zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de kustplaatsen Sihanoukville, Kep en Koh Kong. De eilanden zijn grotendeels onontdekt. Het toerisme zet hier zijn eerste voorzichtige stappen. Touroperators opereren vanaf het vasteland. Als je hier boekt kom je terecht op eilanden die van alles bieden: palmbomen op verlaten stranden, het traditionele leven in vissersplaatsjes,of een ongestoord leven in een hutje aan het strand.
De Cambodjaanse eilanden zijn de spaarzame plaatsen in de wereld, waar u nog kunt genieten van prachtige stukken wit zandstrand, die je helemaal voor jezelf alléén hebt. Veel van Cambodja eilanden ontlenen hun naam aan een legende. De meest populaire eilanden zijn:

 • Koh Kong – (of Koh Moul), het grootste eiland in Cambodja, is 22 kilometer lang en 7 kilometer breed. Koh Kong Island reikt tot 350 meter boven de zeespiegel. Het eiland heeft veel heuvels en is rijk aan natuurschoon.

 • Koh Russei - Koh Russei is één van de eerste eilanden, waar de backpackers kwamen. Je zult niet de enige zijn, die zich op één van de twee stranden van het eiland bevindt , maar het is wel een ervaring, die je met weinigen zult delen. Er loopt over het eiland een pad van het ene strand naar het andere, zodat je van strand kunt wisselen in enkele minuten. Dit doe je alleen wanneer het aantal badgasten van 10 personen te overweldigend vindt. Er zijn veel palmbomen, die het strand omringen.

 • Koh S’dach –Het koningseiland ligt in de Golf van Siam, halverwege
  Ko Kong en Sihanoukville. Er  is een dagelijkse stop van een boot, de zogenaamde bullet-boot. Voor een onvervalste ervaring van een Cambodjaanse vissersdorp past een verblijf in Koh S'dach guesthouse past. Het belangrijkste strand lijkt van goud en er is  kristalhelder water, waar het ideaal is om te snorkelen. Maar vergeet niet om luidkeels te zingen in de allerbeste karaoke bar van het strand!

 • Koh Tonsay - er wonen nu slechts zeven Khmer families op het eiland, die alles beheren: strandhutten en restaurants. Zij leven ook van de visvangst en de opbrengst van de kokosnootpalmen. De twee stranden worden door palmen omringd en hebben ondiep water. Het is dus ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Op de zeebodem zie je verschillende koralen, zeedieren en planten. Je kunt er dus zwemmen, snorkelen of in je hangmat slingeren met een koud biertje.

 • Koh Ta Kiev - De twee lange, mooie fijne zandstranden, elk een kilometer in lengte, hebben aan elke kant van de rotsachtige landtong. De stranden zijn de trots van het eiland, waarvan het zand fijn is. Palmbomen vind je al aan de rand van het strand. Op dit eiland worden vaak adelaars gezien. Heuvels van 30 - 40 meter komen in het binnenland uit het oerwoud omhoog. Het strand in zuidoosten (1km) wordt "ivory" genoemd, naar de kleur van het zand. Hier kun je de zonsopgang heel duidelijk zien. Het oostelijke strand (360 m) wordt "amber"genoemd. Ook naar de kleur van het zand. Dit strand ligt dicht bij de aanlegsteiger en het vissersdorp, dat over de zee uitkijkt naar Phu Quoc eilanden (Vietnam) en het Ream National Park.

 • Koh Rong - Als je letterlijk de enige persoon op het strand wilt zijn, ga dan naar Koh Rong. Het is 2½ uur varen (40km) met de boot vanuit Sihanoukville. Het is onbetwist het mooiste eiland voor de kust van Cambodja. Het eiland is bedekt met een dicht oerwoud. Hier vind je duizenden palmbomen, beboste heuvels en watervallen. Koh Rong is een maagdelijk eiland en wordt zelden bezocht door toeristen. Maar..... het toerisme staat in zijn kinderschoenen. Er worden 7 bungalows gebouwd met een restaurant.

 • De Song Saa eilanden - Het zijn eigenlijk twee kleine eilandjes, die in de luwte liggen van het grotere Koh Rong, één van de belangrijkste vakantie-eilanden van Cambodja. De Song Saa eilanden zijn Koh Ouen en Koh Bong en ze zijn met elkaar verbonden met een loopbrug. Als je naar beneden kijkt, zie het rijke zeeleven: zeepaardjes en andere tropische vissen.

 • Koh Pos - is een klein eilandje voor de kust van Sihanoukville. Het eiland bevindt zich op slechts 800 meter van de kust. Er is momenteel een brug aangelegd om het eiland verder te ontwikkelen. Dit gebeurt door een Russische onderneming.
  Koh Pos heeft rustige en mooie stranden. Vroeger kwamen vissers, na een dag werken op zee, hier zwemmen en uitrusten

 • Koh Rong Samloem - is een kleiner en rustiger eiland, dan het grote broertje Koh Rong. Het ligt zo'n 4 kilometer ten zuiden van Koh Rong.
  Op het eiland bevindt zich een klein vissersdorp en heeft veel mooie, verlaten stranden. Deze zijn allemaal gemakkelijk te voet te bereiken. Het eiland is (net als de andere) niet ontwikkeld: geen wegen en stroom is beperkt beschikbaar. Je kunt hier verblijven in één van de bungalows, die op het strand zijn gebouwd.

 

Onlangs heeft de regering Cambodja een lease-overeenkomst getekend met zes Cambodjaanse bedrijven om op vijf verschillende eiland resorts te ontwikkelen. Eén van die resorts is geprojecteerd op een eiland in de buurt de provincie Kampot, terwijl de rest van de resorts op eilanden komen in de buurt van Sihanoukville.
 

 

WELCOME
to the Kingdom of
CAMBODIACambodja Reizen
Shinta Travel


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------