WELKOM in CAMBODJA

 
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 PrivacybeleidDe economie van Cambodja
 

 

Rijst planten

 

De Cambodjaanse economie is zich, sinds de jaren negentig, nog steeds aan het herstellen van de Rode Khmer periode. Een periode waar goed opgeleid personeel werd vermoord en verjaagd.
De wederopbouw is begonnen, maar goed opgeleid personeel ontbreekt nog steeds.  Het gemiddeld jaarloon bedraagt momenteel (2010) zo’n 500 dollar per persoon.

De economie  drijft voornamelijk op de textielindustrie en het toerisme, hoewel Cambodja voornamelijk een agrarisch land is met vele kleine (familie-) boerderijtjes. De belangrijkste gewassen zijn rijst, rubber en maïs. Zo’n driekwart van de bevolking is werkzaam in de landbouw of visserij. Er wordt traditioneel gewerkt. Veel boeren in het westen  trekken in het hoogseizoen weg uit Cambodja om te gaan werken in de Thaise toeristenindustrie. Tegen het regenseizoen keren zij terug om hun werkzaamheden in het boerenbedrijf te hervatten.

Het toerisme in Cambodja moet het vooral hebben van het tempelcomplex van Angkor, Phnom Penh en de wonderschone eilanden bij Sihanoukville. Het land trekt meer dan 1 miljoen toeristen per jaar. Veel werknemers verdienen hun geld in de hotels of zijn op een andere manier betrokken bij het toerisme.

Veel van de toeristen bezoeken slechts het tempels  van Angkor Wat en verlaten het land weer via de luchthaven van Siem Reap. Maar het land heeft veel meer te bieden aan de toeristen. Vanuit Phnom Penh (vroeger de Paren van Zuidoost Azië) kan men tochtjes maken over de Mekong of varen op het Tonlé Sap meer. Een must in Phnom Penh  is in ieder geval het genocide-museum en een bezoek aan een van de massagraven, net buiten de stad.
Sihanoukville heeft prachtige stranden en hele mooie eilanden voor de kust, die nog ontdekt moeten worden.

De textielindustrie biedt werkgelegenheid aan honderdduizenden vrouwen. In de fabrieken worden vele bekende Westerse merken gefabriceerd. De arbeidslonen zijn laag en  de arbeidsomstandigheden zijn beduidend beter dan in andere ontwikkelingslanden.  Dit is ook een reden van de merkkledingfabrikanten om voor Cambodja te kiezen. De infrastructuur is in Cambodja nog niet goed, vandaar dat je de meeste fabrieken in en om Phnom Penh vindt.

In de textielfabriek

In 2001 werd in zee olie ontdekt, maar van die opbrengsten komt weinig de bevolking ten goede. Corrupte politici verkochten gronden en monopolies en zelfs hooggeplaatste militairen ontpopten zich plots tot 'ondernemers'. Illegale houtkap zorgde voor een enorme ontbossing.

 

 

WELCOME
to the Kingdom of
CAMBODIA

 

Vertel een vriend(in) over deze site:


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------