WELKOM in CAMBODJA

 
 ANGKOR
 
Angkor Thom
Angkor Toegangsbewijs
Baksei Chamkrong
Banteay Srei Tempel
Bayon Tempel
Neak Pean
Ta Prohm
Terras van de Olifanten
 HOME
 
Algemeen
Visa
Geld
Vaccinaties
Eten en drinken
Klimaat
Kleding
Kaart Cambodja
Provincies van Cambodja
Afstandstabel
de Koning
de Bevolking
de Bergstammen
Economie
Boeddhisme
Naga's
Nederlandse Ambassade?
Belgische Ambassade?
Rode Khmer
Pol Pot
Graf van Pol Pot
 PHNOM PENH
 
Phnom Penh
Bus Routes (Cambodja)
Hotels Phnom Penh
Phnom Penh Plattegrond
Phnom Penh Markten
Russian Market
Central Market
Koninklijk Paleis
Independence Monument
Wat Phnom
Genocide Museum
Killing Fields
Kids City
Casino NagaWorld
Sorya Shopping Center
Sovanna Shopping Center
Dragon Waterpark
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Vliegen naar Cambodja
 Links
 Rondreizen
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacybeleid


Cambodja reis naar Angkor Wat
Angkor Wat
De vijf torens van Angkor Wat

 

Angkor Wat is het grootste tempelcomplex ter wereld. De bouw begon in 1113, onder de regering van Suryavarman II, en werd vlak voor de dood van de koning in 1150 opgeleverd. De tempel is zo'n 65 meter hoog en het staat sinds 1992 op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO
Het was eerst een Hindoe tempel, gewijd aan Vishnu, en ruim 100 jaar later  werd het een Boeddhistische tempel. De tempel heeft een duidelijke Khmer architectuur en is het symbool voor Cambodja geworden. Het verschijnt zelfs op de nationale vlag.

Het vertegenwoordigt macht, grootheid en onsterfelijkheid. Angkor Wat en andere stenen tempels in de oude hoofdstad van de Khmer werden gebouwd voor godkoningen om de mens het goddelijke in het leven te verbinden en om de twee in de dood te verenigen.

Angkor Wat symboliseert de mythische hindoeïstische kosmos, bestaande uit het basisontwerp van de vijf pieken van de Berg Meru. Het bestond uit een grote toren in het midden en vier kleinere er omheen. De grote toren vertegenwoordigde het huis van de Hindoe-goden en de vier kleinere de continenten en oceanen.

Overwoekerd tempelcomplex.


De vier zijden van het vierkante complex zijn versierd met reliëfs. Elke muur, getooid met bas-reliëfs van bloemen en menselijke figuren, vertelt een ander verhaal uit de geschiedenis. Er zijn ongeveer 2.000 godinnen (devata) en halfgoddelijke danseressen (apsara) uitgebeeld waarvan niet één beeld gelijk is.
De hoofdingangen van de Khmer tempels liggen meestal op het oosten, daar waar de zon opkomt. De ingang van de Angkor Wat echter ligt op het westen, zoals bij dodentempels. Dit doet vermoeden dat deze tempel gebouwd is als een mausoleum. Ook het tegen de wijzers de klok in moeten lopen om de verhalen van de reliëfs te kunnen volgen komt overeen met het gebruik tijdens een dodenritueel. In tempels van de goden moet je namelijk met de wijzers van de klok kunnen lopen.

 

Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmer-rijk, dat in de 8e eeuw na Christus werd gesticht. De vruchtbare aarde en ingenieuze irrigatiesystemen legden de basis voor de macht van het Khmer-rijk, dat zich in haar gouden periode over delen van Vietnam, China, en Cambodja uitstrekte.
Op het hoogtepunt van haar bloei telde Angkor meer dan 100 tempels en was het het administratieve en religieuze centrum van het rijk. In de 12e eeuw woonden er waarschijnlijk een miljoen mensen in het gebied. De tempel was van steen, terwijl de huizen er omheen van hout waren.
Naast periodes van grote bloei en welvaart heeft Angkor ook veel tegenspoed gekend. Het Khmer rijk telde vele machtige vijanden, en Angkor is meermaals vrijwel met de grond gelijk gemaakt.
In de 15de eeuw verlieten de Khmer de stad en vestigden ze hun machtsbasis in Phnom Penh, de huidige hoofdstad van Cambodja. De jungle nam bezit van de stad, en Angkor raakte eeuwenlang in de vergetelheid. De herontdekking van Angkor
De tijd en de elementen van de natuur hebben ervoor gezorgd dat Angkor Wat als een verloren stad beschouwd moest worden. Verborgen voor de wereld tot dat de Franse ontdekkingsreiziger Mouhot in januari 1860 er drie weken lang de ruïnes bestudeerde. Zijn, postuum, gepubliceerde dagboeken (Voyage á Siam et dans le Cambodge) hebben er in de westerse voor gezorgd dat hij gezien wordt als de herontdekker van Angkor Wat.
Tijdens de Franse overheersing werden veel tempels van Angkor ontdaan van de dichte vegetatie, en veel ingestorte bouwwerken opnieuw opgebouwd, een klus die, met uitzondering van de tijd dat de Khmer Rouge in het gebied de dienst uitmaakte, tot op de dag van vandaag voortduurt.

 

 

 

Combodja Reizen
Shinta Travel

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------